torsdag, december 07, 2017

Renovering och uppgradering

Vi har hittills i huset målat om hallen och gjort om ett av rummen på nedervåningen till ett lekrum för Lilja. Allt blev jätte bra! Mycket ljusare och trevligare i framförallt hallen! Lekrummet blev superbra och Lilja tycker om det så vi är mycket nöjd med våra förändringar.
Sedan blir det småsaker hela tiden, som att vi byter ut lamporna till våra egna (vi hade ju inte så många från lägenheten och då har många fått sitta kvar). Sakta men säkert börjar det bli mer "vårat" hus. Några förändringar till jag vill fixa nu under vintern, vi får se om de blir av.
Annars har vi inte större projekt förrän till våren/sommaren. Det blir ett litet brejk nu med fokus på de mindre sakerna (som också kostar pengar!) och att komma mer i ordning på de platser som fortfarande är kaos, som typ delar av källaren.
Om man bara hade lite mer tid och ork så skulle allt gå så mycket fortare och jag bli så mycket nöjdare med tillvaron, men det är bara att bita ihop och försöka leva igenom det ett bra tag till.

Lilja fick byta till en juniorsäng i samma veva som hennes födelsedagskalas. Det har funkat jätte bra. Hon accepterade den på en gång. Har inte klivit upp på natten och inte ramlat ner någonting ännu. Så spjälsängen fick flytta ut därifrån och nu ska allt tvättas upp inför nästa lilla skrutts ankomst.

Jag har lagt upp en liten plan för alla förändringar som har skett och kommer att ske för Lilja framöver. Vi tar en sak i taget och jobbar med det i ett par veckor innan det är dags för nästa, så att hon verkligen får landa i alla förändringar. Det är inte lätt när man är så liten att förstå och hänga med i alla svängar. Så för att inte få slag bakut så tar vi det väldigt långsamt med allt. Men jag har ett par månader kvar innan dessa kommande förändringar ska vara genomförda.
Sen är det inte såklart att det funkar, men man måste ge det ett försök i alla fall. Vill åtminstone ge henne chansen och tid till det innan lillasyster kommer till världen.

Såhär ser hennes rum ut numera och hennes lekrum:

Den ny-gamla sängen med sängbord





Vår vita ljusa hall istället för en träfärgad mörk 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!